logo
NATURALPÁR
info@naturalpar.hu
+36 76 424 854
+36 30 864 30 66
FŐOLDAL RÓLUNK
TERMÉKEK PÁLYÁZATOK
DOKUMENTUMOK KAPCSOLAT

Őrlés, darálás

Köves paprikamalom

A szárított fűszerpaprikát a kalapácsos daráló után a szorosra állított, vízszintes kőpárok között őrlik. A kőpárok között a fűszerpaprika felmelegszik, a felmelegedés és az aprítás hatására a magban lévő olaj kioldja a bőrben lévő színezékanyagokat, amelyek bevonják a fűszerpaprika növényi szemcséit, ezáltal az őrlemény egyenletes és intenzívebb színűvé válik. A köves őrlést kondicionálás követi, intenzív keverés mellett tisztított, lágyított vízzel beállítják az őrlemény nedvességtartalmát az optimális, 8-11 %-os víztartalomra. A köves őrlés végén az őrlemény 0,5 mm lyukátmérőjű kontrolszitán kerül átszitálásra.

Verőcsapos örlőrendszer

A nyitható ajtóra szerelt álló csapos tárcsa és a forgó rotoron levő csapok között történik az örlés. A rendszer kondicionáló berendezéssel és kontrol szitával van ellátva, ez biztosítja az örlemény megfelelő szemcsenagyságát. Teljesítmény: 200 – 1000 kg/óra

Kalapácsos daráló

Különböző szárítmányok (gomba, torma, stb…), fűszerek (fűszerpaprika, bors, kömény, stb…), magvak (árpa, maláta, zabpehely, kisajtolt termékek, stb…) darálása, őrlése.

Cinque Terre Cinque Terre Cinque Terre