Talán senki sem gondolja végig közülünk, magyarok közül, hogy amikor őrölt paprikát teszünk ételeinkbe, a lángvörös fűszer lehulló apró szemcséivel együtt a világtörténelem fél évezredének egy pici része is újra lepereg előttünk.

E fűszerben egyesül a Kolumbusz előtti Dél-Amerika növényvilága és a Dél-alföld klímája, talaja, hogy az itt élők munkáját messze földön is dicsérve és híressé téve a világot egy már jellegzetesen magyar ízzel, aromával és illattal, fűszerrel gazdagabbá tegye -az őrölt paprikáéval.

Magyarországon az 1930-as évekig kizárólag csípős fajtákat termesztettek és dolgoztak fel.

Ezekből készültek a különböző minőségi osztályokba sorolt, az alig csípőstől a csípősig széles skálán megtalálható őrlemények, amelyek elkészítését egy rendkívül precíz, minden lépésben kiforrott tradicionális feldolgozás - technológia tette lehetővé.
 
Magyarországon, ezen belül Bács-Kiskun megyében (szűkebb régióban) évszázados hagyománya van a fűszerpaprika termesztésnek.

E kiváló adottságú régióban generációk tapasztalata alapján alakult ki a tájkörzetre leginkább jellemző fűszerpaprika féleségek termesztése.

A világszerte méltán megbecsült és keresett fűszerpaprika őrlemény alapanyagát a szegedi és kalocsai régióban kikísérletezett kiváló fajtaválaszték biztosítja.

A régiónkra jellemző száraz kontinentális éghajlat és a napsütéses órák száma, valamint a speciális termesztési technológia lehetővé teszi, hogy a paprikában kiváló íz, aroma és magas színezéktartalom alakuljon ki.


H-6066 Tiszaalpár , Kátai sor 41. Tel:.36 76/424-854 Fax:. 36 76/425-248