A Naturalpár szárítási szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy a fűszerek, gyógynövények, magvak és egyéb alapanyagok hosszabb eltarthatóságúak és mikrobiológiailag biztonságosak legyenek. A kíméletes szárítási eljárásokkal a termékek megőrzik természetes ízüket, illatukat és színüket, miközben a megfelelő nedvességtartalom elérése biztosítja a stabil minőséget.
Megakadályozza a penészesedést és a mikrobiológiai problémákat.
Az íz, illat és szín változatlan marad.
Kíméletes és szabályozott szárítási technológia.
Különböző alapanyagokra szabott szárítási eljárások.
A Naturalpár négy különböző szárítási eljárást alkalmaz, hogy az adott termék számára legmegfelelőbb módszert biztosítsa.
Szárítás előtt a terméket gépi mosó berendezésben mossák, majd szeletelő géppel szeletelik. A szárító berendezés első szakaszában kb. 100 °C-os levegővel a felületi vizet elpárologtatják.
Ezt követően a termék szárítása az egymás fölött elhelyezett szalagokon maximum 70 °C-on, 5 – 6 órán keresztül történik. Ez egy folyamatos üzemű, 5 szalagos szárító berendezés.
Kapacitás: (anyagfüggő) fűszerpaprikából 24 t/nap.
A TERMIK 70 típusú szárítóberendezés nagy nedvességtartalmú zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény és egyéb termékek (pl. gomba, torma, tökmag, virág stb.) szárítására alkalmas.
A szárító üzemeltetése: A terméket mossák, majd szeletelik, a megfelelő módon előkészített terméket vékony rétegben egyenletesen kell elteríteni a tartórekeszben. A szárítóban 1400 darab 5-ös műanyag rekesz helyezhető el.
A szárítás szakaszosan történik. Egy tétel leszárítása 24-48 órát vesz igénybe. Üzemelés közben tetszés szerint állítható a szárítási hômérséklet, a szárítólevegő mennyisége, valamint a szárítón belül a légáramlás iránya.
A szárító műszaki adatai:
Szárítófelület: 290 m2
Berakható tömeg: (anyagtól függően) 1500 – 2500 kg
Szárítási hőmérséklet: 40 – 75 °C
Befoglaló méretek: 8000 x 5000 x 2810 mm
A Z 70-es szárító mini változata. Kis mennyiségű, nagy nedvességtartalmú zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény és egyéb termékek (pl. gomba, torma, tökmag, virág, stb.) szárítására alkalmas.
Minta mennyiségek szárítására is igénybe vehető.
120db műanyag rekesz helyezhető el benne.
Szárítási idő : 24-48 óra
2 db Sirokkó tipusú szárító.
A nyers fűszerparikát raschel zsákba töltve egészben szárítják 50-60 °C-on. A szárítás ideje 10 – 12 nap.
A fűszerpaprika szárításán kívül a berendezés egyéb anyagok szárítására is használható:
Ha professzionális fűszer bérfeldolgozásra van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot,
és segítünk megtalálni az ideális megoldást!
Kérj most ajánlatot, és biztosítsd termékeid kiemelkedő minőségét!