Szárítás - Termékei Hosszabb Eltarthatósága és Megőrzött Minősége

Professzionális Szárítási Megoldások

A Naturalpár szárítási szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy a fűszerek, gyógynövények, magvak és egyéb alapanyagok hosszabb eltarthatóságúak és mikrobiológiailag biztonságosak legyenek. A kíméletes szárítási eljárásokkal a termékek megőrzik természetes ízüket, illatukat és színüket, miközben a megfelelő nedvességtartalom elérése biztosítja a stabil minőséget.

magvak2-1.jpg

A szárítás előnyei

termékek
Hosszabb eltarthatóság

Megakadályozza a penészesedést és a mikrobiológiai problémákat.

aroma
Megőrzött beltartalmi értékek

Az íz, illat és szín változatlan marad.

biztonság
Egyenletes minőség

Kíméletes és szabályozott szárítási technológia.

rugalmasság
Rugalmas feldolgozás

Különböző alapanyagokra szabott szárítási eljárások.

Szárítási technológiák

A Naturalpár négy különböző szárítási eljárást alkalmaz, hogy az adott termék számára legmegfelelőbb módszert biztosítsa.

Binder típusú szalagos szárító

Szárítás előtt a terméket gépi mosó berendezésben mossák, majd szeletelő géppel szeletelik. A szárító berendezés első szakaszában 
kb. 100 °C-os levegővel a felületi vizet elpárologtatják.

Ezt követően a termék szárítása az egymás fölött elhelyezett szalagokon maximum 70 °C-on, 5 – 6 órán keresztül történik. Ez egy folyamatos üzemű, 5 szalagos szárító berendezés.

Kapacitás: (anyagfüggő) fűszerpaprikából 24 t/nap.

Kamarás szárító

A TERMIK 70 típusú szárítóberendezés nagy nedvességtartalmú zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény és egyéb termékek (pl. gomba, torma, tökmag, virág stb.) szárítására alkalmas.

A szárító üzemeltetése: A terméket mossák, majd szeletelik, a megfelelő módon előkészített terméket vékony rétegben egyenletesen kell elteríteni a tartórekeszben. A szárítóban 1400 darab 5-ös műanyag rekesz helyezhető el.

A szárítás szakaszosan történik. Egy tétel leszárítása 24-48 órát vesz igénybe. Üzemelés közben tetszés szerint állítható a szárítási hômérséklet, a szárítólevegő mennyisége, valamint a szárítón belül a légáramlás iránya.

A szárító műszaki adatai:
Szárítófelület: 290 m2
Berakható tömeg: (anyagtól függően) 1500 – 2500 kg
Szárítási hőmérséklet: 40 – 75 °C
Befoglaló méretek: 8000 x 5000 x 2810 mm

Mini szárító

A Z 70-es szárító mini változata. Kis mennyiségű, nagy nedvességtartalmú zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény és egyéb termékek (pl. gomba, torma, tökmag, virág, stb.) szárítására alkalmas.

Minta mennyiségek szárítására is igénybe vehető.

120db műanyag rekesz helyezhető el benne.

Szárítási idő : 24-48 óra

Dohányszárító

2 db Sirokkó tipusú szárító.

A nyers fűszerparikát raschel zsákba töltve egészben szárítják 
50-60 °C-on. A szárítás ideje 10 – 12 nap.



A fűszerpaprika szárításán kívül a berendezés egyéb anyagok szárítására is használható:

  • Gyógynövényszárítás
  • Termékek fonnyasztása

Kapcsolat és Ajánlatkérés

Ha professzionális fűszer bérfeldolgozásra van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot, 
és segítünk megtalálni az ideális megoldást!
Kérj most ajánlatot, és biztosítsd termékeid kiemelkedő minőségét!