logo
NATURALPÁR
info@naturalpar.hu
+36 76 424 854
+36 30 864 30 66
HU EN DE
FŐOLDAL RÓLUNK
TERMÉKEK PÁLYÁZATOK
DOKUMENTUMOK KAPCSOLAT

Index 2000 csírátlanító berendezés

Szárítmányok (fűszerpaprika féltermék, zöldség, gyógynövények) csíraszámának csökkentése gőz segítségével, majd a csírátlanított anyag vissszaszárítása és lehűtése kezdeti nedvességtartalomra. Igény szerint kőkiválasztást, szelektálást is végzünk.

A berendezés alkalmas fűszerek csíraszegényítésére is (bors, koriander, köménymag, stb). A berendezés előnye, hogy a csíraszám csökkentéséhez nem használ sem vegyi, sem pedig radioaktív anyagot.

Működési elve:
A berendezés folyamatos üzemű, az áthaladó anyagmennyiség fokozatmentesen állítható. A csírátlanító berendezésbe frekvenciaváltóval állítható adagolócsiga segítségével jut be a termék egy rezgőtálcára, amely a gőztérbe adagolja. A gőztérben egy fokozatmentesen szabályozható sebességű, végtelenített szilikon heveder továbbítja az anyagot a tartály kiömlő csonkjára szerelt terítő csigába, amelynek feladata az áru egyenletes terítése a szárítószalagra. A gőztérben a hőmérséklet és a gőznyomás szabályozható. A szárítólevegő fűtését gőzzel működő radiátorok biztosítják, a levegő mozgatását radiális ventillátor végzi. A szárító felső 3/4 részében történik a meleg levegő befúvása, az alsó részben pedig a termék hűtése. A levegő hűtését egy kompresszoros hűtőgép látja el. A s zárítóból elszívott levegő egy leválasztó ciklonba jut, majd a párás levegő a szabadba áramlik. A szárítóból kilépő, lehűtött anyagot szállítócsiga juttatja a zsákoló rendszerbe.

A végtermék nedvességtartalmát folymatosan ellenőrizzük.

A berendezés teljesítménye különböző anyagokra:
Fehér és fekete bors : 400-600 kg/óra
Köménymag: 200-250 kg/óra
Koriander : 400-450 kg/óra
Zöldségszárítmányok, gyógynövények: 100-150 kg/óra
Fűszerpaprika féltermék(zúzott) : 300-350 kg/óra

Megnevezés Fűszerpaprika Fekete bors Egyéb fűszerek Gyógynövények
Határérték/th> Kezelés után Határérték Kezelés után Határérték Kezelés után Határérték Kezelés után
Salmonella negatív negatív negatív negatív
E-coli <102 <102 <102 <102 <102 <102 <102 <102
E-coli <103 <102 <103 <102 <103 <102 <103 <102
Penész <103 <102 <103 <102 <103 <102 <103 <102
Összcsíraszám <105 <104 <105 <105 <105 <104 <105 <104

Cinque Terre

Vissza az előző oldalra