Folyamatos hőkezelési eljárás, a technológia az elektromos impedanciával történő fűtést és vibrációs szállítást ötvözi különböző típusú diófélék
feldolgozásához: mandula, brazil dió, kesudió, dió, mogyoró, pekándió, földimogyoró, pisztácia, stb…
Folyamatos és teljesen automatizált eljárás:
- Tökéletesen egyenletes pörkölést és nagyon jó homogenitást biztosít a vibro-fluidizált működés
- Extra pörkölt íz kialakításának lehetősége, mivel a terméket saját gőzén pároljuk szűk környezetben
-
Nagyon finom kezelhetőség, nincsenek keverők egyéb mozgó alkatrészek, még a törékeny diófélék, például a kesudió vagy a földimogyoró sem sérülnek meg és a
mandula bőre is sértetlen marad
- Zárt környezetben való hőkezelés, a hőmérséklet és a tartózkodási idő pontosan szabályozható, ezzel a szín és az íz széles választéka alakítható ki
- A termékek széles skáláját lehet pirítani vagy pörkölni (mandula, kesudió, pisztácia, mogyoró, napraforgómag, tökmag, szezámmag, búza, árpa, stb…)
-
Az egyedülálló konfigurációnak köszönhetően a pörkölés során biztosítható a termék pasztőrözése is, ez lehetővé teszi az összes kórokozó felszámolását:
Szalmonella, E-coli, Coliforms, élesztők, penészgombák, valamint nagymértékben csökkenthető az összcsiraszám
Garantált mikrobiológiai minőség érhető el.
A termék a hőkezelés közben ízesíthető, sós víz, vagy folyékony aroma befecskendezésével. A rezgések tökéletes keverést és homogenitást biztosítanak az
ízesítésnél.
Vissza az előző oldalra