Az Index 2000 csírátlanító berendezés hatékony és biztonságos megoldást kínál szárítmányok (fűszerpaprika féltermék, zöldségek, gyógynövények) csíraszámának csökkentésére.
A folyamat során gőz segítségével történik a csíraszegényítés, majd az anyagot visszaszárítjuk a kezdeti nedvességtartalomra, így biztosítva a termék hosszú eltarthatóságát és stabil minőségét.
A csíramentesítéshez sem vegyi anyagot, sem radioaktív sugárzást nem használunk.
Igény szerint kőkiválasztás és szelektálás is végezhető.
A maximális hatékonyság érdekében minden paraméter finoman beállítható.
A végtermék folyamatos minőségellenőrzése biztosított.
A berendezés folyamatos üzemű, az áthaladó anyagmennyiség fokozatmentesen állítható.
A csírátlanító berendezésbe frekvenciaváltóval állítható adagolócsiga segítségével jut be a termék egy rezgőtálcára, amely a gőztérbe adagolja.
A gőztérben egy fokozatmentesen szabályozható sebességű, végtelenített szilikon heveder továbbítja az anyagot a tartály kiömlő csonkjára szerelt terítő csigába, amelynek feladata az áru egyenletes terítése a szárítószalagra. A gőztérben a hőmérséklet és a gőznyomás szabályozható. A szárítólevegő fűtését gőzzel működő radiátorok biztosítják, a levegő mozgatását radiális ventillátor végzi.
A szárító felső 3/4 részében történik a meleg levegő befúvása, az alsó részben pedig a termék hűtése. A levegő hűtését egy kompresszoros hűtőgép látja el. A szárítóból elszívott levegő egy leválasztó ciklonba jut, majd a párás levegő a szabadba áramlik.
A szárítóból kilépő, lehűtött anyagot szállítócsiga juttatja a zsákoló rendszerbe.
A berendezés hatékonyságát független laboratóriumi vizsgálatok igazolják.
Megnevezés | Fűszerpaprika | Fekete bors | Egyéb fűszerek | Gyógynövények | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Határérték | Kezelés után | Határérték | Kezelés után | Határérték | Kezelés után | Határérték | Kezelés után | |
Salmonella | negatív | negatív | negatív | negatív | ||||
E-coli | <10² | <10² | <10² | <10² | <10² | <10² | <10² | <10² |
E-coli | <10³ | <10² | <10³ | <10² | <10³ | <10² | <10³ | <10² |
Penész | <10³ | <10² | <10³ | <10² | <10³ | <10² | <10³ | <10² |
Összcsíraszám | <10⁵ | <10⁴ | <10⁵ | <10⁴ | <10⁵ | <10⁴ | <10⁵ | <10⁴ |
Ha biztonságos és hatékony csírátlanítási megoldást keresel, lépj kapcsolatba velünk!
Kérj most ajánlatot, és biztosítsd termékeid mikrobiológiai tisztaságát!