logo
NATURALPÁR
info@naturalpar.hu
+36 76 424 854
+36 30 864 30 66
FŐOLDAL RÓLUNK
TERMÉKEK PÁLYÁZATOK
DOKUMENTUMOK KAPCSOLAT

REVTECH csírátlanító berendezés

A Naturalpár Kft legújabb beruházása a francia REVTECH cég hőkezelőberendezése, ez egy forradalmian új technológia, porállagú, szemcsés és kissebb darabos anyagok folyamatos hökezelésére.

Hőkezeléssel a nem megfelelő mikrobiológiai eredményeket lehet nagymértékben javítani, a csiraszámot csökkenteni.

A berendezés főbb jellemzői:
- A hőmérséklet 50°C- 300°C közötti precíz szabályozásának lehetősége
- Folyamatos feldolgozás
- Feldolgozási idő beállítása néhány perctől akár órákig
- Kapacitás 100 kg/óra - 1.000 kg/óra anyagtól függően

A berendezés alapja egy 100 mm átmérőjű 120 m hosszú spirális, folyamatos, megszakítás nélküli rozsdamentes acélcső, amely egy hatszög alakú tartószerkezetre van rögzítve. A cső egy nagyteljesítményű transzformátorra van elektromosan kötve és a hevítése közvetlen elektromos impedanciával a cső falával történik.

A szerkezetre erősített vibrációs motorokkal, irányított rezgéseket hoznak létre, a rezgések hatására a cső belsejében lévő anyag lentről felfelé mozog és folyamatosan érintkezik a hőkezelendő anyagnak megfelelő hőmérsékletre beállított csővel. A rezgő mozgás következtében a kezelt anyag magában is keveredik. A spirális csörendszer minden 180°-án, mindkét oldalt, egymással szemben, nyílások vannak elhelyezve. Ezeken a nyílásokon át gázokat, gőzöket lehet a csőbe bevezetni, vagy a kezelés folyamán keletkezett gázokat elszívni egy oszlop segítségével, amely rugalmas szilikon csövekkel kapcsolódik a csőrendszerhez. A hőkezelt terméket a csörendszerben, vagy egy külön berendezésen lehet lehűteni és további feldolgozáshoz, vagy a csomagoláshoz továbbítani. Egy speciális adagoló berendezéssel, amely kétanyagos fúvókával van felszerelve, folyékony bevonó oldatot, diszperziót vagy emulziót lehet a csőben mozgó termékre fecskendezni. A feldolgozott termék intenzív mozgása és keveredése következtében a befecskendezett folyadék egyenletesen eloszlik a termék felületén.

A technológiával az élesztők, penészgombák, szalmonella, az E-coli teljesen felszámolható, az összcsíraszám nagymértékben csökken, a sterilizálás nagyon homogén a cső vibrációjának köszönhetően, amely biztosítja a termék tökéletes keveredését.

Mikrobiológiai eredmények:
A mikrobiológiai eredményeket egy független laboratórium hitelesítette.

Megnevezés Fűszerpaprika Fekete bors Köménymag Kamilla
Kezelés előtt Kezelés után Kezelés előtt Kezelés után Kezelés előtt Kezelés után Kezelés előtt Kezelés után
Salmonella negatív negatív negatív negatív
Enterobacteriaceae - - 1.0 x 104 <10 3.5 x 105 <10 1.7 x 106 <10
Penész és élesztő 6.0 x 102 <10 1.0 x 104 <10 1.0 x 105 <10 1.3 x 105 <10
Összcsíraszám 3.7 x 106 40 1.1 x 107 500 1.9 x 106 360 1.1 x 107 290

Vissza az előző oldalra